Internetbureau inhuren, waar let je op?

U wilt een internetbureau inhuren? Of bent u op zoek naar een goed internetbureau? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Hieronder vindt je de top-3 tips voor het in zee gaan met een goed internetbureau

Tip 1: Bekijk altijd eerst het portfolio

Het belangrijkst is natuurlijk dat u in de toekomst tevreden bent over het werk van het marketingbureau dat u inhuurt. Om een kleine indicatie te krijgen van het werk dat jouw beoogde bureau oplevert, kijk in het portfolio van het bureau en vraag naar voorgaande successen. Op deze manier kun je een kleine indruk krijgen van de kwaliteit van het werk dat het bureau verricht. Heeft het bedrijf geen portfolio? Dan kunt u dit beschouwen als een "alarmbel" dus zorg ga extra goed na of het werk wel naar wens is geweest.

Tip 2: Vraag welke disciplines het marketingbedrijf beheerst

Een goed bureau heeft een brede basis, maar is gespecialiseerd in bepaalde aspecten van het werk. Internet marketing is een erg breed begrip en een klein bureau kan niet in alles goed zijn. Zeggen zij dit wel te zijn? Dan huren ze waarschijnlijk andere bureau's in. Vraag om transparantie en zorg dat je duidelijke antwoorden krijgt en voorbeelden van projecten in kunt zien.
Het is een beetje hetzelfde als eten bij een restaurant dat alles op de kaart zet. Dit kan nooit allemaal vers en van topkwaliteit zijn.

Tip 3: Bel referenties van het internetbureau

Heeft het bureau een overzicht aan klanten op haar website staan? Bel dan gerust eens een paar van deze klanten op en vraag om hun mening. Op deze manier krijg je een eerlijke indruk van hetgeen het bureau voor jou kan betekenen. Schroom niet en ga grondig te werk. Krijg je negatieve feedback te horen? Leg dit dan ook aan het bureau voor. Op deze manier doe je goed veldwerk voordat je een internetbureau inhuurt.

Bonustip: Onderhandel over offertes

Onderhandel over de offerte die je krijgt, hier zit meestal nog ruimte in én vraag altijd bij meerdere bedrijven offertes op.

Direct een Online Marketing offerte?


Online Marketingbureau druk aan het werk

Online Marketing Offerte »