Wat kost een internetbureau?

U heeft wellicht al de keuze gemaakt over welk type internetbureau u wilt inschakelen óf u bent zich nog aan het oriënteren op een goed bureau. In ieder geval wilt u weten wat een internet marketingbureau u mag kosten.

Met het onderstaande overzicht komt u beslagen te ijs en weet u direct de prijzen die een goed bureau rekent.

Uitleg kostenoverzicht internet bureau's

In de onderstaande tabel geven wij een indicatie van de voornaamste kosten die u kwijt bent per onderdeel aan uw online marketing of aan de bouw van een nieuwe website of webwinkel. NB: De kosten zijn écht een indicatie en kunnen hoger of lager zijn afhankelijk van de grootte van het bureau, het expertiseniveau en de exacte wensen die u heeft. Wij gaan hier uit van professionele internetbureau's die werken voor het MKB.

Kosten op basis van marketingmiddel

U wilt specifiek iets laten maken door een internet marketingbureau? Dan kan onderstaande tabel handig zijn voor de indicatie van de prijzen voor internet marketing.

Marketingmiddel Marketingkosten Toelichting
Nieuwe website €800 - €10.000 Wilt u een simpele website met wat tekst en een op maat gemaakt ontwerp? Dan komt u dichter richting €800,-. Wilt u koppelingen met andere systemen en volledig uitgedachte websitestrategie en geavanceerde technieken, dan komt u al snel richting de €10.000.
Online adverteren €300 - €1.000 opzetkosten
€100 - €300 maandelijkse kosten
Dit bedrag is natuurlijk zonder advertentiebudget
Nieuwe webwinkel €7.000 - €20.000 Afhankelijk van koppelingen met boedhoudpakketten en speciale wensen.
Nieuwsbriefontwikkeling €600 - €1.000 Afhankelijk van tekstredactie
Videomarketing €1.500 - €5.000 Voor een professionele video en lichte vorm van promotie
SEO €300 - €500 maandelijkse kosten Afhankelijk van moeilijkheidsgraad zoekwoord en aantal zoekwoorden
Social mediabeheer €300 - €1000 maandelijkse kosten Afhankelijk van het aantal posts en of er strategie in verwerkt in de maandelijkse kosten

 

Kosten op basis van uurtarief

Een realistischer beeld van de kosten voor een internetbureau kan wellicht het uurtarief zijn, aangezien deze een indicatie geven van het internetbedrijf ten opzichte van andere marketingbureau's:

Type bureau Uurtarief
Allround internetbureau €60 - €80
Webdesigner €50 - €80
Reclamebureau €60 - €90
Programmeur €75 - €150
Grafisch ontwerper €50 - €80
Tekstschrijvers €50 - €75
Internet marketeer €60 - €90

De prijzen voor een internetbedrijf lopen nogal uiteen. Veelal kunt u natuurlijk vragen wat een dergelijk bedrijf u denkt op te leveren. Om deze manier praat u over een investering en niet over directe kosten. Daarnaast hebben veel internetbureau's abbonnementsvormen of dergelijke constructies waarmee u de voorinvestering kunt verlagen.

Wees ook niet bang om - naar redelijkheid - te onderhandelen en ga nooit akkoord met een eerste offerte. De meeste bureau's rekenen in eerste instantie de volle mep, maar veelal is hier nog ruimte in.

Direct een Online Marketing offerte?


Online Marketingbureau druk aan het werk

Online Marketing Offerte »