Wat doet een internetbureau?

Een internetbureau helpt bedrijven met het uitbouwen van de onderneming door middel van het internet. Zo kan een bureau uw nieuwe website maken, nieuwsbrieven opzetten en versturen, online advertentiecampagnes voor u inkopen of uw social media beheren.

Gespecialiseerde internetbedrijven

Hoewel veel internetbureau's het hele spectrum aan diensten aanbieden, van websitebouw tot social mediabeheer en zoekmachine-optimalisatie, zijn er ook veel bureau's te vinden die zich specialiseren in één onderdeel, zo zijn er bijvoorbeeld:

  • zoekmachine-optimalisatiebureau's (seo bureau's)
  • social mediabureau's
  • online marketing bureau's
  • webdesign bureau's

Buiten gespecialiseerde bureau's zijn er ook nóg breder inzetbare bureau's te vinden, zoals:

  • reclamebureau's
  • communicatiebureau's
  • marketingbureau's

Deze bedrijven bieden meestal diensten aan die ook offline communicatie/marketing omvatten, zoals; het maken en verspreiden van drukwerk, het bedenken van een volledige marketingstrategie of het opstellen van teksten. Veelal besteden deze bureau's zelf de specialistische diensten weer uit aan gespecialiseerde bedrijven. Lees hier meer over het verschil tussen internetbureau's en reclamebureau's

Welk type internetbureau moet ik kiezen?

Welk type bedrijf u kiest om mee samen te werken, is aan u. Echter houdt rekening met het volgende; Bedrijven die veel diensten aanbieden, besteden veel van deze diensten ook weer uit. U betaalt in dit geval meer voor dezelfde dienst. Om een inschatting van kosten voor een internetbureau in te zien kijkt u hier.

Wel is het handig om voor een dergelijk bedrijf te kiezen als u een overkoepelende strategie wilt. De bredere bedrijven hebben kennis van meer aspecten van uw marketing, waardoor ze het grote plaatje kunnen zien. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen om een marketing of communicatiebureau in te schakelen voor 'het grote plaatje' en vervolgens zelf de specialistische online marketing bedrijven inhuren. Dit scheelt in veel gevallen kosten.

Direct een Online Marketing offerte?


Online Marketingbureau druk aan het werk

Online Marketing Offerte »